ELEKTRO TERAPİ
Elektroterapi sarkık ve güçsüz kasların toparlanmasını, uygulama bölgesinin sıkılaşmasını sağlar. İşlem esnasında uygulama alanlarındaki aktivite dokulardaki oksijenlenmeyi artırarak yağların yakımını hızlandırır.
Elektroterapi kimyasal etki olmadan kasların çalışmasını, güçlenmesini, artık maddelerin temizlenmesini sağlar.
Elektroterapinin oluşturduğu etkiyle vazodilatasyon (kılcal damarların genişletilmesi) ve lipoliz (yağ yakımı) gerçekleştirilir. Dokularda oluşturulan yüzeyel ısınma ile metabolizmanın hızlanması, kan dolaşımının artması ve lenfatik dolaşım sağlanır. Selülit, bölgesel yağlanma ve elastikiyet kayıplarının yanında, ağrı tedavisi ve fizik tedavi alanlarında da faydası görülen bir tedavi çeşididir. Diğer uygulamalarla kombine edilebilmesi başarı şansını artırır.
Elektroterapi, kaslara aktif egzersiz etkisi uygulayarak deforme olmuş kas ve sarkmış dokuları sıkılaştırıp toparlar. Aynı zamanda kasların aktif hareketi yağ yakımını artırarak lokal fazlalıkları giderir. Elektroterapi yöntemi problemin yerine göre karın, kalça, basen, bacaklar gibi doğrudan ihtiyaç olan bölge üzerinde çalışılmasına olanak verir.
3. seanstan itibaren sonuçları görmeye başlar bundan dolayı konunun takibi de çok önemlidir. Bu nedenle kaç kilo verildiği, ne kadarının yağdan gittiği, kas oranının ne kadar arttığı her hafta yeniden yapılan vücut analizi ve ölçümlerle belirlenir. Her hafta yapılan analiz ve ölçümler kişinin kendi otokontrolünü ve disiplinini sağlamak açısından da önemlidir. Ayrıca her hafta alınan analizlerin yorumlanması ve rakamsal farklılıkların gözlenmesi kişileri çok ciddi boyutta motive eder.
Elektroterapinin uygulanma alanları nerelerdir?
– Göğüs
– Yüz
– Kalça
– Göbek
– Karın
– Basen
– Popo
– Bel çevresi
Elektroterapi tedavisinin etkisini göstermesi genelde 3. veya 4. seanstan itibaren olmaktadır. 10. seanstan itibaren gözle görülür bir zayıflama söz konusu olur. Tedavinin sonunda ortalama bir liposuction ameliyatı yaptırılmış kadar bölgesel incelme ve yağlarda erime görülür.